Straumann implantati

Opis terapije

Zubni implantati su nosači nadoknada napravljeni od titanijuma koji se ugrađuju u kost. Titanijum se koristi zbog svoje jedinstvene sposobnosti spajanja sa kosti, stvarajući tako čvrstu podlogu za zubnu nadoknadu. Najbolje su rješenje u slučaju nedostatka jednog ili nekoliko zuba. Ukoliko se održava oralna higijena i pridržava savjeta doktora u većini slučajeva traju doživotno.


Kandidati za implantaciju

Pacijenti kojima nedostaje jedan ili više zuba, kao i oni kojima je narušena prirodna mogućnost žvakanja, estetski izgled ili govor su kandidati za ugradnju zubnih implantata. Takođe, pacijenti kod kojih je otežano ili potpuno onemogućeno nošenje zubnih poreza su isto tako kandidati za implantaciju. Imperativ kod implantata je dobra oralna higijena, jer u suprotnom čitav proces nema smisla.


Materijali koji se koriste

Zubni implantati Straumann napravljeni su od titanijuma koji odlikuje velika čvrstoća, mala težina i velika otpornost na koroziju. Pored navedenog, poznati su po visokoj biokompatibilnosti zbog čega nakon same implantacije puno brže dolazi do oseointegracije.


Rezervišite svoj termin za pregled ili terapiju!