In.Line metalkeramičke krunice

Opis terapije

Metalkeramičke krunice predstavljaju klasično rješenje za slučajeve nedostatka jednog ili više zuba. Na metalnu leguru (Co-Cr, Ti ili Au) koja ima ulogu osnove odnosno jezgra nanosi se keramika čime se postiže dobar estetski izgled krunica. Jezgro od metala garantuje čvrstoću krunice na veoma snažne žvačne sile.


Kandidati za terapiju

Krunice se izrađuju na zubima koji su teško oštećeni karijesom ili frakturom. Izrađuju se i kada je neophodno nadoknaditi zube koji nedostaju u zubnom nizu. Tada se bruse zubi koji su pogodni da budu nosači te se pristupa izradi mosta. Mogu se izraditi i radi estetskih zahtjeva, mada su tada krunice izrađene od bezmetalne keramike terapija izbora.


Materijali koji se koriste

Fasetiranje metalnih konstrukcija izvodimo Ivoclar Vivadent In.Line keramikom. Rezultat rada ovom keramikom je izuzetna preciznost u dobijanju boje zahvaljujući dobrim optičkim svojstvima koje ova keramika posjeduje. Sistem sadrži dodatne materijale za dobijanje posebnih efekata (opalescencije, translucencije), te karakterizaciju boje. In.Line keramika daje nadoknadama jednaku toplu boju, kao i iste vrijednosti zasićenosti i sjajnosti.


Rezervišite svoj termin za pregled ili terapiju!